Ukrayna: Rus hedeflerini Türk SİHA'larıyla vuracağız

Ukrayna: Rus hedeflerini Türk SİHA'larıyla vuracağız

Ukrayna ordusunun, ülkenin işgal edilen doğu bölgesinde Rus ordusuna karşı Bayraktar TB2 İHA'ları kullanacağı açıklandı.

Ukrayna ordusu, ülkenin doğu kesimini ve Kırım'ı işgal eden Rus güçlerine karşı Türk yapımı Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını (İHA) kullanacak.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Khomchak, Bayraktar İHA'ların kısa bir süre içerisinde bölgede kullanılmaya başlanacağını, ayrıca ABD yapımı güdümlü tanksavar füzesi Javelin'in de bölgede kullanılacağını aktardı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi Facebook sayfası üzerinden yapılan açıklamada Khomchak, Rus hedeflerine saldırılar düzenlemek üzere Bayraktar İHA'ların kullanılacağını ifade etti.

Ukrayna, Bayraktar İHA'ların üreticisi olan Baykar Savunma ile yaptığı anlaşma kapsamında toplam 6 adet Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracını teslim almıştı.

Ukrayna, bunların yanı sıra Roketsan tarafından üretilen mikro akıllı mühimmat MAM-L mühimmatlarını da tedarik etmişti.

Bayraktar TB2, Suriye ve Libya'da Rus yapımı tanklara, askeri araçlara ve füze savunma sistemlerine karşı büyük bir başarı göstererek dünyanın gündemine girmişti.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.