Yeni Zelanda'da yanardağ patlaması: 5 ölü en az 20 yaralı

Yeni Zelanda'da yanardağ patlaması: 5 ölü en az 20 yaralı

Yeni Zelanda'da bulunan Whakaari Yanardağı'nın faaliyete geçmesi sonucu bir kişi hayatını kaybederken 20'den fazla kişi de yaralandı.

Yeni Zelanda'nın en aktif yanardağlarından White Island (Beyaz Ada), lav püskürtmeye başladı. Volkanın patlaması sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 20'ye yakın kişi yaralandı. Bazı yaralıların durumlarının ağır olduğu açıklanırken, 27 kişiden haber alınamıyor. Polis, ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

Yeni Zelanda polisi, yanardağ çevresindeki 23 kişinin kurtarıldığını duyurdu. Bu kişilerden bazılarının vücutlarında ciddi yanıklar olduğu belirtildi.

Başkent Wellington'da bir basın toplantısı düzenleyen Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern ise yanardağ lav püskürttüğünde etrafında çoğu turist 50 kadar kişinin olduğunu söyledi.

Jacinda Ardern, volkanın patlamasının ardından polisin hemen arama ve kurtarma operasyonu başlattığını ancak hava koşullarının çalışmaları olumsuz etkilediğini belirtti.

White Island'ın yerel saatle 14:00 sularında 2001'den bu yana ilk kez lav püskürttüğü bildiriliyor.

Yeni Zelanda, iki büyük adadan (North Island ve South Island) ve birçok küçük adadan oluşuyor. Patlayan yanardağ White Island ise North Island'ın doğu kıyısına 48 km mesafede.

Arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürürken, bölge halkından yanardağ çevresinden uzak olmaları istendi. White Island çevresi ise uçuşa yasak bölge ilan edildi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.