25 yıldır Esed rejimi tarafından hapiste tutuluyordu: 67 yaşındaki Filistinli yazar hayatını kaybetti

Esed rejiminin 1995 yılından bu yana hapiste tuttuğu 67 yaşındaki Filistinli yazar İsmail Muhammed el Şimali'nin hayatını kaybettiği bildirildi.

Esed rejiminin 1995 yılından bu yana hapiste tuttuğu 67 yaşındaki Filistinli yazar İsmail Muhammed el Şimali'nin hayatını kaybettiği bildirildi.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre 67 yaşındaki yazar, uzun süredir tutulduğu Suveyda Cezaevi'nde 'koronavirüse bağlı kalp krizi' sebebiyle vefat etti.

İsrail işgali sebebiyle Suriye'ye göç etmek zorunda kalan Filistinlilerden biri olan İsmail Muhammed el Şimali, 1995 yılında dönemin rejim lideri Hafız Esed ve Saddam Hüseyin'e dair bir kitap yazdığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. "Devletin güvenliği için gizli tutulması gereken gizli belge ve bilgilere sahip olmakla" suçlanan Şimali, ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

Suriye sınırında yakalanan Şimali, Esed rejiminin işkenceleriyle anılan birçok hapishanesinde uzun yıllar geçirmişti. Bunlar arasında Dera Cezaevi, Şam'daki emniyet şubeleri, Şam Merkezi Cezaevi ve Sednaya Cezaevi de bulunuyordu.

67 yaşındaki Filistinli yazar İsmail Muhammed el Şimali'nin, Suriye'nin güneyindeki Dera iline bağlı Tafas yerleşiminde ailesi tarafından defnedildiği açıklandı.

Suriye'de çok sayıda Filistinlinin geçmişten bugün Esed rejimince hapsedildiği, özellikle 2011 yılının ardından birçok Filistinlinin ağır insan hakları ihlallerine maruz kaldığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri