ABD: F-35'leri Türkiye'den geri alma planı yok

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü, ABD'nin Luke Hava Üssü'ndeki Türk pilotların F-35 eğitiminin devam edeceğini ve iki F-35 uçağının Türkiye'den geri alınmayacağını söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü, Türkiye ile yaşanan F-35 krizine değindi.

ABD'nin Arizona eyaletinde bulunan Luke Hava Üssü'ndeki iki F-35 uçağının Türkiye'den geri alınmayacağını belirten Sözcü, "Luke Hava Üssü’ndeki Türk pilotların F-35 eğitimi devam edecek. ABD’nin Hava Üssü’ndeki iki F-35 uçağını Türkiye’den geri alma planı yok" ifadelerini kullandı.

ABD ile Türkiye arasında yaşanan S-400 krizi F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye teslimatının askıya alınmasına neden olmuştu. İki ülke arasında hala devam eden gerilimin nasıl sonuçlanacağı merak konusu. 

Daha önce konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin S-400 anlaşmasına sadık olduğunu söylemişti. Pentagon Sözcüsü Yarbay Mike Andrews ise Türkiye'ye F-35 teslimatını askıya aldıklarını açıklamıştı.

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Rusya'nın S-400'leri Türkiye'ye teslim tarih belli oldu
Japonya'da kaybolan F-35'in enkazı bulundu
ABD'den Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasına dair açıklama

Haberler Haberleri