ABD, Trump ve koronavirüs: 'Durum daha da kötüleşecek'

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs kaynaklı ölüm sayıları artarken durumun daha da kötüleşeceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesindeki koronavirüs kaynaklı ölüm sayıları artarken yaptığı açıklamada, durumun düzelmeden önce muhtemelen daha kötüleşeceğini söyledi. Trump “Böyle konuşmayı sevmem ama durum böyle” dedi.

Tüm Amerikalılardan maske takmalarını talep eden Trump, bunun gidişata bir etkisi olacağını ve insanların böylece “vatanseverliğini gösterebileceğini” vurguladı ve ekledi:

“Sosyal mesafeye uyamayacak herkesten maske takmasını istiyoruz. Maskeleri sevin ya da sevmeyin, bir etkileri var ve bizim de her türlü etkiye ihtiyacımız var.”

Genellikle maske takmayan Trump, daha önce de “hijyenik değil” diyerek maskelere karşı çıkmıştı.

ABD basınında yer alan haberlere göre Trump’ın danışmanları, ülkedeki vaka sayılarının artmasının ardından bu konudaki politikasını değiştirmek için ABD Başkanı’na baskı yaptı.

Uzun aradan sonra düzenlediği koronavirüs basın toplantısında konuşan Trump, basın toplantısı öncesinde cebinden maske çıkardı fakat takmadı.

Trump’ın koronavirüs basın toplantıları, Nisan ayında insanlara dezenfektan enjekte etmeyi önerdiği toplantıdan kısa bir süre sonlandırılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Trump ve eşinin Kovid-19 testi pozitif çıktı
Koronavirüs: ABD'de can kaybı 200 bini aştı
ABD’de vaka sayısı 6 milyona yaklaştı

Haberler Haberleri