ABD'deki bar saldırısının faili eski asker

ABD'nin Thousand Oaks kasabasında bulunan barda açılan ateş sonucu 1'i polis 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan cinayetlerin failinin 28 yaşındaki eski deniz piyadesi Ian David Long olduğunu açıkladı.

ABD'nin California eyaletindeki Thousand Oaks kasabasında bir barda, "akıl sağlığı sorunları olduğuna" inanılan bir kişinin etrafa ateş açması sonucu 1'i polis 12 kişi hayatını kaybetti. Polis, olayda ölen saldırganın 28 yaşındaki eski deniz piyadesi Ian David Long olduğunu açıkladı.

Ian David Long'un kendisini öldürdüğü düşünülüyor. Long'un saldırıyı neden düzenlediği ise bilinmiyor.

Afganistan'da savaşmıştı

ABD Deniz Piyadeleri, Long'un 2008-2013 arasında görev yaptığını; Afganistan'da savaşıp, çeşitli madalyalar kazandığını açıkladı.

Saldırı ise Los Angeles kentinin 65 kilometre kuzeybatısındaki Borderline Bar and Grill adlı barda, yerel saatle gece 23:20 sıralarında düzenlendi.

Bir okulun folk müzik gecesinin yapıldığı barda en az 200 kişi vardı. 11 kişi saldırı sırasında barın içinde, polis ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Silahlı saldırganın sis bombası ve birden fazla silah kullanmış olabileceği belirtiliyor. Görgü tanıklarının ifadelerine göre ise Long yarı otomatik bir silah kullanıyordu.

Thousand Oaks Şerifi, olay yerine ilk ekibin ihbardan 3 dakika sonra ulaştığını belirtti.

Şerif Sözcüsü Eric Buschow yaptığı ilk açıklamada, "Polisler olay yerine ulaştığında silah sesleri devam ettiğini duydular, saldırı devam ediyordu. Olayın yaşandığı bara girdiler. Kurbanlar arasında şerif yardımcılarından birinin de bulunduğunu söyleyebilirim. Saldırgan da öldürüldü" demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

ABD'de bara silahlı saldırı: 12 ölü

Haberler Haberleri