ABD'den 'Kuzey Kore' açıklaması: Zirve olabilir ama ümitli değiliz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD ile Kuzey Kore arasında ikinci bir zirve yapılması olasılığına iyimser baktığını belirtirken 'tarihi bir anlaşma imzalanması ihtimalinin ise uzak göründüğü' değerlendirmesinde bulundu.

Fox News’e demeç veren ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “Orada hala yapılması gereken çok iş var. Ancak kısa sürede Başkan Trump ve Kuzey Kore lideri Kim arasında tekrar bir toplantı yapma fırsatı olacağına inanıyorum” dedi.

Zirvenin, nükleer silahların yayılma riskinin azaltmasıyla ABD’yi daha iyi ve daha güvenli hale getireceğini savunan Pompeo, bir sonraki zirvenin uzun vadeli bir anlaşmaya yol açıp açmayacağı şeklinde gelen soruya ise, “Her ne kadar bunu yapmak harika olsa da, bu toplantıda her şeyi başarırsak şaşırırım” şeklinde yanıt vererek, bu ihtimali uzak gördüğünü ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Joung-un, Singapur’da bir araya geldikleri ilk zirvede, Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılması için çalışmaya karar vermiş ancak bu konudaki anlaşma detaylandırılmamıştı.

ABD, ekonomik yaptırımın hafifletilmesinden önce nükleer silahlardan arınması konusunda Kuzey Kore'ye baskı yaparken, Kuzey Kore lideri Kim ise ekonomik imtiyazlar talep ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Kuzey Kore liderinin 'sağ kolu'ndan Trump'a mektup
Pentagon'dan 'Kuzey Kore olağanüstü tehdit' raporu
Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un Pekin ziyaretinde

Haberler Haberleri