ABD'nin 70 bin tonluk kargosu Çin açıklarında bekliyor

Ticaret savaşı, iki ülke arasında ticaret yürüten şirketlere pahalıya mal oldu.

ABD ile Çin arasında Donald Trump'ın öncülük ettiği ticaret savaşının etkileri sürüyor ve bu durum ticareti sürdüren şirketlerin faaliyetlerine de doğrudan yansıyor.

20 milyon dolar değerinde soya fasulyesi taşıyan bir gemi, yaklaşık bir aydır Çin açıklarında limana girebilmeyi bekliyor. Ticaret savaşının ortasında yakalanan gemi olası karar değişiklikleri için bekletiliyor.

ABD'nin Seattle şehrinden 8 Haziran'da ayrılan gemi 6 Temmuz'da 70 bin tonluk kargoyu Çin'e teslim edecekti. Ancak gemi bölgeye, Çin ABD'ye karşı misilleme niteliğindeki yaptırımları uygulamaya başladıktan 5 saat sonra varabildi.

Yaptırım kalemleri arasında soya fasulyesi de vardı. Bu tarihten itibaren gemi, Çin açıklarında yavaş bir şekilde seyretmeye devam ediyor. Geminin şirketine olan maliyeti günlük yaklaşık 12.500 dolar. Gemi limana vardığında bugüne toplam 400 bin dolar ekstra zarara sebep olmuş durumda.

Dünya çapında ticaret savaşı sürerken bunun küresel devlere de, çokuluslu şirketlere de maliyetinin oldukça ağır olduğu bu örnekten de kolaylıkla anlaşılabiliyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Çin'in ABD'ye yönelik vergi misillemesi yürürlüğe girdi
Rusya ABD yaptırımlarına karşılık vermeye hazırlanıyor
ABD'den Çin'e 16 milyar dolarlık gümrük vergisi yolda

Haberler Haberleri