ABD'nin İran saldırılarını durdurmasına 'mühimmat krizi' mi neden oldu?

ABD'nin İran'daki saldırılarını durdurma nedeninin mühimmat stoklarının azalması olduğu iddia edildi.

ABD'nin iki gecedir İran'a yönelik saldırılarını durdurmasının ardından, azalan mühimmatla ilgili endişelerin daha fazla saldırı planlarını sınırladığına dair haberler ortaya çıktı.

ABD medyası, verilen aranın Patriot önleme füzeleri ve diğer savunma silahlarının stoklarının tükenmesi konusundaki baskıyı yansıttığını bildirdi.

New York Times, konu hakkında bilgi sahibi iki kaynağa dayandırdığı haberinde, saldırıları yoğunlaştırma planlarının azalan stoklar nedeniyle rafa kaldırıldığını aktardı.

CNN'in haberine göre Başkan Yardımcısı JD Vance ve ABD'nin en üst düzey generali Dan Caine, cuma günü Beyaz Saray'daki toplantıda daha fazla çatışmaya ilişkin endişelerini dile getirdi. Caine, Trump'a ordunun kendisine sunulan seçenekleri başarıyla uygulayabileceğini söyledi ancak muhtemel sonuçlar konusunda uyardı.

Trump'ın ilk olarak "4 ya da 5 hafta süreceğini" iddia ettiği savaş beşinci ayına yaklaşıyor ve Kasım ayında yapılacak kritik ABD ara seçimleri öncesinde Trump üzerinde baskı oluşturuyor.

ABD Savunma Bakanlığı, Trump'a saldırılar için bir plan sundu ancak Trump, görüşmeleri gerekçe göstererek buna izin vermedi.

Öte yandan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), pazar günü İran'a yönelik ABD deniz ablukasının tamamen yürürlükte kalmaya devam ettiğini açıkladı.

Açıklamada, "25 Temmuz itibarıyla CENTCOM, ablukayı aşmaya çalışan 12 ticari geminin rotasını değiştirdi, uymayan 2 gemiyi etkisiz hale getirdi ve tam uyumu sağlamak için 2 gemiye çıktı" denildi.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri