ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi: Hiçbir ülke Türkiye'den daha iyi iş yapmadı

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara yönelik politikalarını işaret ederek 'Aldıklarından daha çok övgü hak ediyorlar' diye konuştu.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye'nin kuzeybatısında 3 milyon insanın evinden olduğunu, Esed rejiminin bölgeyi kontrolüne alması durumunda yeni bir göç dalgası yaşanabileceğini ifade etti.

Jeffrey, Rusya'nın Beşar Esed'e destek vermesini durdurmak için ABD'nin çok şey yaptığını, Moskova'ya sert yaptırımlar uyguladığını, Rusya'ya kendi yaptırım programını uygulayan Avrupa Birliği ile yakından çalıştıklarını belirterek Esed'e para akışı sağlayabilecek bütün kanalları da engellediklerini dile getirdi.

Haberglobal'in haberine göre, Jeffrey Esed güçlerinin Suriye'nin kuzeybatısını bir şekilde geri alması durumunda 3 milyon sığınmacının Türkiye'ye yönelebileceğini, bu sığınmacıların potansiyel olarak Avrupa'ya yönelme ihtimali olduğunu da söyledi.

Jeffrey, Suriye'nin kuzeybatısında olmanın kendi amaçları olmadığını, ancak buradaki varlıklarının "rejimi dışarıda tuttuğunu" söyleyerek, "Türkiye'nin de burada olmak için kendi sebepleri var. Suriye'deki trajediye dahil olan hiçbir ülke sığınmacılarla ilgili Türkiye'den daha iyi bir iş yapmadı. Aldıklarından daha çok övgü hak ediyorlar" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Suriye'de 'güvenli bölge' planı: Türkiye ne istiyor?
Hulusi Akar James Jeffrey ile Suriye'yi görüştü

Haberler Haberleri