Afganistan İslam Emirliği: "Pakistan bize saldırırsa büyük bir ders alacak"

Afganistan İslam Emirliği yönetimi, "Pakistan ordusunun ülkeye saldırması halinde bir ders alacağı" uyarısında bulundu.

Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye'de gerçekleştirilen müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, taraflar arasında gerilim yeniden artıyor.

Afganistan medyasında yer alan haberlere göre, Afganistan İslam Emirliği yönetimi, "Pakistan'ın gelecekteki herhangi bir saldırısına sert bir şekilde yanıt vereceği" uyarısında bulundu.

Afgan heyeti Pakistan ile müzakerelerde "diyaloga bağlı kalacağını" belirtmesine rağmen, "sınır ötesi saldırılara daha fazla tahammül göstermeyeceğini" ifade etti. Afgan medyasına konuşan kaynaklar, "Pakistan Afganistan topraklarında hava saldırıları düzenlerse Afgan güçlerinin karşılık olarak İslamabad'ı hedef almaya hazır olduğunu" vurguladı.

Öte yandan Afganistan İslam Emirliği İçişleri Bakanlığı sözcüsü Abdulmetin Kani, Ariana News'e verdiği röportajda, "herhangi bir saldırının Pakistan'a ders olacak ve diğer taraflara da mesaj verecek kararlı bir yanıtla karşılanacağı" uyarısında bulundu.

Kani, "Nükleer silahlara sahip olmadığımız doğru, ancak NATO ve ABD de 20 yıllık savaşa rağmen Afganistan'ı boyun eğdiremedi. Afgan halkı hiç kimseye boyun eğmedi" ifadelerini kullandı.

Afganistan ile Pakistan arasında 10 Ekim günü başlayan çatışmaların ardından 19 Ekim'de ateşkes anlaşmasına varılmıştı.

Bunun ardından, taraflar arasında Katar'ın başkenti Doha'da başlayan müzakereler 25 Ekim'den bu yana İstanbul'da devam ediyordu.

Müzakerelerde kalıcı bir ateşkese ulaşılması hedefleniyordu. Ancak görüşmeler herhangi bir netice alınamadan sona erdi.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri