Ahmed Şara, Trump'ın davetlisi olarak Beyaz Saray'a gitmeye hazırlanıyor

Diplomatik kaynaklar, Ahmed Şara'nın pazar günü ABD'nin başkentinde temaslarda bulunmasının beklendiğini bildirdi.

Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara'nın, ABD Başkanı Donald Trump'ın daveti üzerine 14 Haziran Pazar günü Washington'u ziyaret etmesinin beklendiği bildirildi.

Syria TV'nin diplomatik bir kaynağa dayandırdığı haberine göre Şara, Trump'tan aldığı davet kapsamında ABD'nin başkentini ziyaret edecek.

Söz konusu tarih daha sonra AFP tarafından da teyit edildi.

Ziyaretin gerçekleşmesi halinde bu, Suriye'deki yönetim değişiminin ardından Şam ile Washington arasında gerçekleştirilecek en dikkat çekici üst düzey temaslardan biri olacak.

Ziyaretin gündemine ilişkin taraflardan henüz resmi bir açıklama yapılmazken, son dönemde iki ülke arasında yaptırımların kaldırılması, ekonomik iş birliği ve bölgesel güvenlik başlıklarında diplomatik temasların yoğunlaştığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri