Almanya'da F-35 için imzalar atıldı

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, F-35 tipi savaş uçağı alımı için sözleşme imzalandığını duyurdu.

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, F-35 tipi savaş uçağı alımı için sözleşme imzalandığını duyurdu.
Savunma Bakanı Lambrecht, Almanya Genelkurmay Başkanı Eberhard Zorn ve Hava Kuvvetleri Komutanı Ingo Gerhartz ile Alman ordusu için silah ve teçhizat alınımına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Federal Meclisin bütçe komisyonunda Alman ordusu için 13 milyar euroluk bütçeye onay verdiğini belirten Lambrecht, bahsi geçen bütçeyle iletişim araçları, askeri kar araçları ve piyade tüfeklerinin alınacağını belirtti.

F-35 savaş uçakları için sözleşme imzalandığına da aktaran Lambrecht, "Bugün de çok önemli bir karar için bir adım daha atıldı. Sözleşmeler imzalandı. Konu tornado savaş uçaklarının yerine gelecek F-35’lerin satın alımıyla ilgili." dedi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Gerhartz, F-35’lerin dünyanın en modern savaş uçakları olduğunu belirterek, "Birçok NATO ortağımız aldı. Diğerleri de takip edecek. Bu, ittifakta gerekli olan işbirliğine olanak sağlayacak." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

"Almanya Ukrayna'ya Leopard tankı gönderebilir"
Almanya'da çalışan emekli sayısı giderek artıyor
Almanya'dan 8,35 milyar euroluk silah ihracatı

Haberler Haberleri