Astana görüşmeleri İdlib'te protesto edildi

Türkiye, İran ve Rusya arasında Kazakistan'ın başkenti Astana'da devam eden görüşmeler İdlib ve Batı Halep'te protesto edildi.

Türkiye, İran ve Rusya arasında Kazakistan'ın Astana kentinde altıncısı düzenelen görüşmeler İdlib ve Batı Halep'te protesto edildi.

İdlib'in Dana ve Halep kırsalındaki Etarib şehirlerinde düzenlenen gösterilere çok sayıda Suriyeli katıldı. Göstericiler Astana görüşmelerinden çıkan sonuçları tanımadıklarını belirterek İran, Rusya ve Esed rejimi karşıtı sloganlar attı.

Dana'da düzenlenen gösterilerde Tahriru'ş Şam Heyeti bayrakları dikkat çekti.

Halep'e bağlı Etarib'te de halk görüşmeleri protesto etti.

İdlib'e gözlemci gönderilmesi kararı alınmıştı

Suriye'de altı yıldır devam eden iç savaşı sonlandırmak için Türkiye, Rusya ve İran'ın girişimleriyle Kazakistan'ın başkenti Astana'da altıncısı düzenlenen zirvede, İdlib bölgesinde her üç ülkeden 500'er olmak üzere toplam 1.500 gözlemci konuşlandırılması yönünde mutabakata varıldı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamda gözlemcilerin faaliyetlerinin üç garantör ülke arasında oluşturulacak "Müşterek Koordinasyon Merkezi” tarafından sağlanacağı bilgisi yer aldı.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri