Azerbaycan, "Aliyev devrilmeli" diyen Türk gazeteci hakkında yakalama kararı çıkarttı

Azerbaycan yönetiminin, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in devrilmesini savunan Türk gazeteci hakkında yakalama kararı çıkarttığı bildirildi.

(Fotoğraf: Çiftçi'nin sosyal medyada paylaştığı, yapay zeka ile oluşturulan video)

Azerbaycan yönetimi, Türk vatandaşı gazeteci Celal Çiftçi hakkında uluslararası yakalama kararı çıkarttı.

Çiftçi hakkında "Azerbaycan Cumhuriyeti'nde iktidarın zor kullanılarak ele geçirilmesi, anayasal düzenin zorla değiştirilmesi ve dini nefret ile düşmanlığın körüklenmesi" suçlamalarıyla ceza soruşturması başlatıldı.

Azerbaycan Başsavcılığı Basın Servisi'nin açıklamasına göre, yürütülen inceleme sonucunda, "dini radikalizm içerikli materyallerin yeniden paylaşıldığının tespit edildiği" öne sürüldü. "Söz konusu materyallerin, Azerbaycan Cumhuriyeti'nde darbe yapılmasını ve iktidarın zorla ele geçirilmesini, anayasal düzenin zorla değiştirilmesini ve şiddet kullanılarak dini nefret ve düşmanlığın aşılanmasını ve yayılmasını amaçladığı" iddia edildi edildi.

Başsavcılığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Celal Çiftçi, ceza davasına sanık sıfatıyla dahil edilmiş ve hakkında uluslararası arama başlatılmıştır. Halihazırda kendisi ve diğer şahıslar hakkında gerekli soruşturma işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin yetkili makamlarına uluslararası adli yardım talepleri gönderilmektedir. Ayrıca uluslararası iş birliği mekanizmaları çerçevesinde gerekli diğer tedbirler alınmaktadır."

Açıklamada, soruşturmanın devam ettiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Ön soruşturma kapsamında, belirtilen bilgilerin ve benzer nitelikteki diğer materyallerin içeriğinin, hazırlanma ve yayılma süreçlerinin yanı sıra davayla ilgili diğer hususların tarafsız, eksiksiz ve kapsamlı biçimde araştırılması, eylemlerin hukuki açıdan değerlendirilmesi ve mevzuatın gereklerine uygun karar verilmesi amacıyla gerekli soruşturma işlemleri sürdürülmektedir."

Çiftçi sosyal medya hesabında "Aliyev'in devrilmesi" çağrısında bulunmuştu.

Aliyev, ülkede uygulanan başörtüsü yasağı sebebiyle eleştirilerin hedefindeydi.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Azerbaycan, sosyal medya paylaşımları nedeniyle Türkiye'den adli yardım istedi

Haberler Haberleri