Başkent Şam'da şiddetli çatışmalar: Muhalifler direniyor

Şam'daki muhalif savaşçılar bölgenin doğusunda yeni bir rejim saldırısını püskürttü.

Şam'daki muhalif savaşçılar bölgenin doğusunda yeni bir rejim saldırısını püskürttü.

Suriye'nin başkenti Şam'ın muhaliflerin kontrolündeki tek bölgesi olan Cobar mahallesine yönelik rejime bağlı güçlerin yeni bir saldırı girişimi oldu. 

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, zırhlı birliklerin destek verdiği kara saldırısı birçok koldan muhaliflerin kontrol altında tuttuğu bölgelere yönelik düzenlendi. Kaynaklar, rejime bağlı güçler tarafından gerçekleştirilen ilerleme girişiminin muhaliflerce geri püskürtüldüğünü kaydetti.

Bölgede oldukça etkili bir askeri güce sahip olan Feylaku'r Rahman grubu tarafından sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamada, bölgeye yönelik rejim saldırısının geri püskürtüldüğü ifade edildi.

 


Muhaliflerin kontrolünde başkent Şam'a bağlı son bölge olan Cobar mahallesinde geçtiğimiz dönemde de rejim güçleriyle muhalifler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış, bölgedeki muhaliflerin güçlü direnişiyle karşılaşan rejim güçleri her seferinde bölgeden geri çekilmek zorunda kalmıştı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Cobar mahallesinde rejime bağlı güçler ile muhalifler arasında yaşanan çatışma, rejim saflarındaki bir Rus haber ajansı adına çalışan muhabir tarafından görüntülenmişti.

Rus haber ajansı tarafından kaydedilen görüntülerde rejim güçleri karşılaştıkları yoğun direnişin ardından bölgeden geri çekilmişti.

Rus haber ajansı tarafından kaydedilen o görüntüler:

Kaynak: Mepa News

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri