Cibuti, Etiyopya ve Kenya Eş Şebab'a karşı Somali'ye asker gönderiyor

Kenya, Etiyopya, Cibuti ve Mogadişu yönetiminin Eş Şebab'a karşı ortak hareket etme kararı almasının ardından 3 Doğu Afrika ülkesi Somali'ye ek asker konuşlandıracak.

(Fotoğraf: Twitter / Villa Somalia)

Afrika Boynuzu ülkelerinden Kenya, Etiyopya ve Cibuti, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'a karşı çatışmalarda Mogadişu yönetimine destek sağlamak üzere Somali'ye ilave asker gönderecek.

Mogadişu yönetimi lideri Hasan Şeyh Mahmud'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Hüseyin Şeyh Ali, halihazırda Afrika Birliği Somali Geçiş Misyonu (ATMIS) bünyesinde Somali'de asker bulunduran Kenya, Etiyopya ve Cibuti'nin Mogadişu yönetimine destek amacıyla ülkeye ek asker konuşlandıracağını açıkladı.

Söz konusu 3 ülkenin, sekiz hafta içerisinde Somali'ye ek asker göndereceğini belirten Ali, Kenya, Etiyopya ve Cibuti'nin Somali'ye konuşlandıracağı askerlerin ATMIS güçlerine bağlı olarak hareket etmeyeceklerini söyledi.

Ali, Kenya, Etiyopya ve Cibuti askeri personellerinin Mogadişu yönetimine bağlı ordu güçleriyle ortak hareket edeceğini ifade ederek, bu ülkelerden kaç askerin Somali'ye konuşlandıracağını güvenlik gerekçesiyle açıklamadı.

Mogadişu yönetimi, Kenya, Etiyopya ve Cibuti, şubat ayında Eş Şebab'a karşı ortak hareket etme kararı almıştı.

Buna göre 4 ülkenin, Somali'nin güney ve orta kesiminde Eş Şebab'a karşı ortak operasyonlara imza atması bekleniyordu.

Önümüzdeki süreçte Somali'de taraflar arasında çatışmaların daha şiddetli bir hal alacağı düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Kenya'da Hristiyan "açlık tarikatı" soruşturmasında bulunan ceset sayısı 201 oldu
Afrika Birliği Somali'den çekilmeye hazırlanıyor
"Kenya'da şiddetlenen protestolar etnik çatışmaya dönüşebilir"

Haberler Haberleri