Çin’den sonra Hindistan: Toprak anayı korumak hepimizin sorumluluğu

Paris İklim Anlaşması’na Çin’den sonra Hindistan’dan da destek geldi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi Fransa’ya düzenlediği resmi ziyaret çerçevesinde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından kabul edildi. Liderler, toplantı sonrası çevre konusunda işbirliğine devam edileceğini açıkladı:

Euronews'in aktardığına göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron şunları kaydetti:

“Fransa’nın küresel ısınmaya karşı mücadelede kararlılıkla rol aldığını ve ileride de alacağını burada tekrarlamak istiyorum. Bu mücadele sadece Paris İklim Anlaşması çerçevesinde olmayacak. Aynı zamanda anlaşmanın uygulanmasını sağlayan tedbirleri de kapsayacak. Küresel ısınmaya karşı mücadelede, ekolojik ve çevresel geçişte iki ülkeye de birçok görev düşüyor.”

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise şunları ifade etti: 

“Aslında bu, gelecek nesilleri korumak için yaptığımız bir şey. Geleceğe dair umutların artmasını sağlayacak bir konu. Sadece çevrenin korunması ile ilgili değil. Toprak anayı korumak için hepimize düşen ortak sorumluluk.”

Hindistan Başbakanı’nın Avrupa ziyaretindeki bir sonraki durağı gelecek salı Almanya olacak. Modi daha İspanya ve Rusya’da resmi temaslarda bulunacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri