'Derne Mücahitleri Şura Konseyi lideri Atiyye öldürüldü'

Derne Mücahitleri Şura Konseyi lideri Atiyye'nin bölgede yaşanan çatışmalarda öldürüldüğü iddia edildi.

Libya'nın Derne kentinde faaliyet gösteren ve Halife Hafter'e bağlı milis güçlere karşı savaşan "Derne Mücahitleri Şura Konseyi" isimli silahlı grubun lideri Atiyye Said el Şairi'nin öldürüldüğü iddia edildi.

Halife Hafter'e bağlı güçlere yakın medya organları tarafından yapılan açıklamada, El Şairi'nin Derne'de yaşanan çatışmalarda öldürüldüğü ifade edildi.

Hafter'e yakın kaynaklar bu açıklamayı, "Derne Mücahitleri Şura Konseyi"nin medya kaynaklarına dayandırsada grubun bu yöne bir açıklamasına henüz ulaşılmış değil.

Derne saldırısı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır ittifakının destek verdiği Hafter güçleri 8 Mayıs tarihinde, yaklaşık dört yıldır kuşatma altında olan Libya'nın önemli liman kenti Derne'ye saldırı başlatmıştı.

Derne'ye yönelik operasyon haberinden sonra "Derne Mücahitleri Şura Konseyi" lideri Atiyye Said el Şairi bir açıklama yayınlayarak Hafter'in saldırılarına karşı kenti savunacaklarını ifade etmişti. 

El Şairi açıklamasında, "Derne Savunma Güçleri" ismi altında Hafter'in kenti hedef alan saldırılarına karşı koyacaklarını söylemişti.

2015 yılında IŞİD ile yaşanan şiddetli çatışmalardan bu yana eski ismiyle "Derne Mücahitleri Şura Konseyi" kentin kontrolünü örgütten almıştı.

Gelinen süreçte kendin oldukça büyük bir bölümü Halife Hafter'e bağlı milis unsurların kontrolüne geçmiş durumda. 

Hafter'e bağlı kaynaklar tarafından dün yapılan açıklamada, kısa süre içinde kentin tamamını ele geçirildiği yönünde bir açıklama yayınlanacağı ifade edilmişti.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri