Devlet başkanının öldürüldüğü Haiti'de gerilim artıyor

Devlet başkanının suikastla öldürülmesinin şoku süren Haiti'de gerginlik artıyor. Polis rastgele gözaltılar ve yargısız infazlarla suçlanırken kırsal kesimden çatışma haberleri geliyor.

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moïse'nin suikastla öldürülmesinin ardından Haiti'de gerginlik sürüyor.

Polislerin ülkede pek çok kişiyi suikast şüphelisi olarak gözaltına alıyor olduğu bildiriliyor.

"Öldürülen 4 kişinin suikastla ilgisi yok"

Resmi kaynaklar suikastı düzenlediğinden şüphelenilen dört kişinin polisle girdikleri çatışmada öldürüldükleri açıkladı.

Resmi olmayan kaynaklar ise öldürülenlerin gözaltına alınmaya direndikleri için öldürüldüklerini, bu suikastı düzenlediklerine dair bir şüphe olmadığını belirterek resmi kaynakları yalanladılar.

Ülkeden polisin insanları rastgele gözaltına aldığı ve yargısız infazlarda bulunduğu şikayetleri yükseliyor.

"Gözaltına direnenleri vurun"

Suikastın ardından Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'e gergin bir hava hakim. Şehrin polis şefi Leon Charles suikasti düzenleyenlerin öldürüleceğini veya yakalanacaklarını, gözaltına alınmaya direnenler hakkında vur emri verildiğini açıkladı.

Leon Charles, başkentin yakınlarındaki kırsal alanlarda da güvenlik güçlerine kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin silahlı saldırılar düzenlediğini duyurdu.

Kuzey ve Güney Amerika kıtalarının en fakir ülkesi olan Haiti'yi 2010'da şiddetli bir deprem vurmuş ve ülkedeki insani sorunlar daha da artmıştı.

Haiti'nin siyasi iç karışıklıklarının artması ve daha da ileri olarak bir iç savaşa düşmesi durumunda mevcut sorunların üzerine insani bir felaket yaşanmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

 
 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

"Haiti Devlet Başkanı Moise'nin öldürülmesine ABD'nin parmağı olabilir"

Haberler Haberleri