Doğu Hama'da düğüm çözülüyor

HTŞ grubu Hama'nın doğu kırsalında birkaç bölgeyi daha kontrol altına aldı.

Suriye muhalefetinin en geniş ve organize grubu Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) Hama'nın doğu kırsalında birkaç bölgeyi daha kontrol altına aldı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Tahriru'ş Şam, Hama'nın doğusunda IŞİD ve rejim güçleri ile yaşanan çatışmalar sonucunda birkaç bölgeyi kontrol altına almayı başardı.

Kaynakların aktardığı bilgilere göre muhalif grup tarafından Hama ili kuzey kırsalındaki Ebu Leffe bölgesine konuşlanmış rejim güçlerine yönelik koordineli bir saldırı düzenlendi.

Bölgede konuşlanan rejim güçlerinin bomba yüklü araçla hedef alındığı saldırı sonrasında Tahriru'ş Şam'ın Ebu Leffe bölgesinde kontrolü sağladığı ifade edildi. Kaynaklar, muhalif grup tarafından düzenlenen saldırıda rejim güçlerinden çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı bilgisini aktardı.

Öte yandan Ebu Leffe'ye yaklaşık birkaç kilometre uzaklıkta olan El Nufiliye bölgesinin de yaşanan çatışmaların ardından IŞİD'ten tamamen geri alındığı ifade edildi.

Bölgedeki Rus hava saldırıları sürüyor

Tahriru'ş Şam grubunun Hama'nın doğu kırsalında IŞİD ve rejim güçlerine karşı düzenlediği saldırılar sırasında Rusya'ya ait savaş uçaklarının muhalif grubun mevzilerine yönelik hava saldırıları gerçekleştirdiği bildirildi.

Bölgeden aktarılan bilgilere göre, düzenlenen hava saldırılarında sadece maddi hasar meydana geldi.

Ne olmuştu?

Hama'nın doğu kırsalındaki Ukayribat bölgesinde Rusya ve rejime bağlı milisler tarafından kuşatma altına alınan IŞİD, ortalama 40 günlük bir kuşatma sürecinin ardından kendilerine açılan koridorla 9 Ekim tarihinde silah, tank ve askeri araçlarıyla birlikte Tahriru'ş Şam kontrolündeki bölgelere sızmışlardı.

Rusya ve rejimin ön açması sonucunda muhalif grubun kontrolündeki bölgeye sızan IŞİD'in düzenlediği saldırılara sert bir şekilde karşılık veren Tahriru'ş Şam halen bölgede rejim güçleri ve IŞİD'e yönelik askeri operasyonlarını sürdürüyor. 

Bölgede IŞİD ile Tahriru'ş Şam arasındaki çatışmalardan faydalanan rejime bağlı güçler ise belli bölgelerde kontrolü sağlamış durumda. 

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri