Dolar 7.12 lira seviyesini aştı

Dün 7.10'u aşan dolar/TL kuru, bugün piyasaların açılmasıyla birlikte 7.12'nin üzerine tırmandı. Euro/TL ise 7.70'i geçti.

Ekonomilerin açılmasına yönelik atılan adımlar küresel piyasalarda iyimserliği desteklemeye devam ediyor. ABD borsaları dünü yüzde 1 civarı primli kapattıktan sonra bu sabah itibarıyla ABD vadelilerde hafif artıda seyrediyor. Asya borsalarının genelinde de yükselişler dikkat çekiyor. Asya'da Çin ve Güney Kore borsaları tatilden dönerken; Japonya bugün de kapalı olacak.

Yükselişini sürdüren ve dün 7.10'un üzerini gören dolar/TL kuru, bu sabahki işlemlerde 7.08 düzeyinde değerlendi. Kur ilerleyen saatlerde yükselişini sürdürdü ve 7.1228'i aştı.

Sabah saatlerinde 7.67'den el değiştiren Euro/TL, 7.70'in üzerine tırmandı. 

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın uluslararası yatırımcılarla düzenleyeceği telekonferans piyasalar tarafından yakından izlenecek. Telekonferansın saat 16:00'da başlayacağı açıklandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Dolar kuru tarihi zirve olan 7.24 lira seviyesine yaklaştı
Benzine 20 motorine 27 kuruş zam
Dolar güne 7.04 liradan başladı

Haberler Haberleri