El Bab operasyonunda 4 Türk askeri hayatını kaybetti

Suriye'deki operasyonlarına devam eden Türk ordusu ile IŞİD militanları arasında çatışma çıktığı bildirildi.

TSK'nın Suriye'nin kuzeyinde sürdürdüğü Fırat Kalkanı operasyonunda IŞİD militanları ile El Bab bölgesinde çatışma çıktığı bildirildi. Çatışmada 4 Türk askerinin hayatını kaybettiği, en az 11 askerin de yaralandığı belirtildi. Çatışmanın Türkiye sınırından 25 kilometre uzaklıkta meydana geldiği kaydedildi. 

Fransız haber ajansı AFP, IŞİD'e yakın haber ajansı Amak'ta El Bab'ın batısında Özgür Suriye Ordusu ve Türk birliklerini hedef alan bir canlı bomba saldırısı düzenlendiği bilgisinin yer aldığını bildiriyor. Haberde daha fazla ayrıntıya yer verilmedi. 

TSK: El Bab-Halep yolunda kontrol sağlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri kaynaklı haberlerde ise daha önce kritik önemdeki El Bab-Halep yolunda tam kontrolün sağlandığı duyurulmuştu. TSK açıklamasında El Bab bölgesinde IŞİD'e ait 48 hedefin imha edildiği, 15 militanın da öldürüldüğü bildirilmişti.

Saldırı nasıl gerçekleştirildi?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve 120’nci gününe giren Fırat Kalkanı harekatı ile desteklenen Özgür Suriye Ordusu mensuplarının ilerlemeye çalıştığı El Bab yakınlarındaki Türk askerlerinin konuşlu olduğu sahra hastanesinin kurulu olduğu bölgeye IŞİD tarafından saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada çok sayıda IŞİD üyesinin de öldürüldüğü belirtiliyor. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri