El Kaide, Flydubai uçağını kaçırma girişimini övdü ve yeni saldırılar çağrısında bulundu

El Kaide, Flydubai uçağını kaçırma girişiminde bulunan Humam el Humami'yi överek 11 Eylül saldırılarına atıfta bulundu ve pilotları yeni saldırılar düzenlemeye çağırdı.

El Kaide'nin Yemen'deki üst düzey isimlerinden Hubeyb Sudani, Flydubai uçağını kaçırma girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, uçağı kaçırıp İsrail'e düşürme girişiminde bulunduğu belirtilen yardımcı pilot Humam el Humami'yi överek pilotları benzer eylemler gerçekleştirmeye çağırdı.

Açıklamada 11 Eylül saldırılarına atıfta bulunulurken ABD ve İsrail hedeflerine yönelik yeni saldırılar teşvik edildi.

El Kaide, Gazze'de yaşananları gerekçe göstererek sivil ve askeri uçaklarla saldırı düzenlenmesi çağrısında bulundu.

El Kaide'nin açıklamasında Humam el Humami, "kahraman mücahit" olarak nitelendirildi. Örgüt, söz konusu girişimin özellikle Filistin ve Gazze'de yaşananlardan etkilenen kişiler açısından bir karşılık oluşturduğunu ileri sürdü.

Açıklamada, “Kahraman mücahit Humam el Humami göğsümüze ve müminlerin göğsüne büyük bir ferahlık verdi, özellikle Filistin ve Gazze'deki yaralı ehlimize” ifadeleri kullanıldı.

Örgüt, açıklamasında 11 Eylül saldırılarının üzerinden 25 yıl geçtiğine dikkat çekerek saldırıların fikirsel mirasının devam ettiğini savundu.

Açıklamada, “Siyonist düşmanlar artık bir ders aldı: 11 Eylül olaylarından 25 yıl sonra, şeyhimiz Usame'nin o gün ektiği tohum yok olmadı” denildi.

Pilotlara yeni saldırı çağrısı

Sudani, Humam el Humami'nin gerçekleştirdiği eylemin başka pilotlara örnek olması gerektiğini savundu.

Açıklamada, "Müslüman toplumun dirayetini koruduğu" ifade edilerek "ABD ve İsrail'e zarar vermek isteyen çok sayıda kişinin bulunduğu" belirtildi.

Örgüt, “Humam el Humami kardeşimizin gerçekleştirdiği operasyon, Allah'ın düşmanlarına -Siyonistlere ve Amerikalılara- ümmetin dirayetli kaldığını kanıtladı” ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca, bazı kişilerin “kalplerinin intikam alma ve onlara zarar verme arzusuyla alev alev yandığı” kaydedildi.

Metnin en dikkat çekici bölümlerinden birinde El Kaide, Humam el Humami'nin eyleminin başka pilotları harekete geçirmesini istedi. Örgüt, "Allah'tan, kahraman Humam el Humami'nin eyleminin onlarca ve yüzlerce pilota kardeşimize ilham vermesini diliyorum” ifadesini kullandı.

Açıklamada, bu pilotların dünyanın farklı bölgelerindeki ABD ve İsrail hedeflerine sivil ve askeri uçaklarla saldırılar düzenlemesi temenni edildi.

El Kaide, pilotlara yönelik çağrısını İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü soykırım savaşı ve yıkımla ilişkilendirdi.

Açıklamada, Gazze'de öldürülen kadın, çocuk ve yaşlıların yanı sıra evlerin, hastanelerin ve diğer yerleşim alanlarının yıkılması gündeme getirildi. Örgüt, pilotların bu gelişmelere karşılık vermesi gerektiğini savundu.

ABD ve İsrail'e yönelik tehditler

Hubeyb Sudani'nin açıklamasında ABD ve İsrail'e hitaben ayrı bir mesaj da yer aldı. Bu bölümde Sudani, örgütün eski liderlerinden Eymen ez Zevahiri'ye atfedilen bir sözü hatırlattı.

Söz konusu kısımda, “Güvenlik, karşılıklı bir denklemdir. Biz güvende olursak siz de güvende olursunuz, biz emniyette olursak siz de emniyette olursunuz, bize saldırılır ve öldürülürsek, Allah'ın izniyle size de saldırılır ve siz de öldürülürsünüz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada bu sözlerin, örgütün ABD ve İsrail'e yönelik yaklaşımını yansıttığı kaydedildi.

Sudani'nin açıklamasında karşılıklı güvenlik ve şiddet ilişkisi “gerçek denklem” olarak tanımlandı.

Yemen ve Husiler

Açıklamanın son bölümünde Hubeyb Sudani, Yemen'deki Husilere de değindi. Sudani, Husilerin askeri eylemlerinin ABD ve İsrail karşıtı söylemlerle örtüşmediğini ifade etti.

Açıklamada, “İçi boş sloganınıza yazıklar olsun, bu slogan altında tek bir Amerikalıyı veya Siyonisti bile öldürmediniz” ifadesi kullanıldı.

Sudani, Husilerin füze saldırılarının ABD üslerine, savaş gemilerine ve uçak gemilerine bir zarar vermediğini ifade etti.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri