Erdoğan'dan 'Boğaziçi' mesajı: Bu ülkenin üniversitesi olduklarını anlayacaklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden eylemlere ilişkin mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden eylemlere ilişkin mesajlar verdi.

YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şu şekilde:

- Geçtiğimiz 18 yılda altyapıya ve insan kaynağına yaptığımız yatırımlarla Türk yükseköğretimi ileri bir seviyede bulunuyor. Üniversite sayımız 207'ye, öğrenci sayımız ise 8 milyon 400 bine yükseldi. Bu sayıyla ülkemiz Avrupa'da ilk sıraya çıktı. Daha önce yüzde 42 olan kız öğrencilerimizin oranı yüzde 49'a yükseldi. Öğretim üyesi sayımız da 180 bin düzeyine ulaştı. Kadın akademisyenlerimizin oranı yüzde 45 civarındadır. Yükseköğrenim bütçemiz 36 milyar liraya çıktı.

- Kalite odaklı yapısal dönüşümler de gerçekleşti. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi temel amacımız eğitim kurumlarının kalite odaklı faaliyetler yürütmesi, bilimsel alanların desteklenmesidir. Ar-ge ve inovasyonu teşvik eden bir iklimin oluşturulmasını, tematik alanlarda ihtisaslaşmayı hedefliyoruz. Üniversitelerimizin ulusal ve uluslararası düzeyde rekabetçi olması için yeni projeler üzerinde çalışıyoruz.

- Üniversitelerimiz farklı değerler üreterek birbirinin kopyası olmaktan çıkmıştır. Eski Türkiye alışkanlığında olan da yok değil. Onlar da adım adım bu ülkenin üniversitesi olduklarını anlayacaklar. Kendi kişisel ve zümrevi çıkarlarını demokrasi ve özgürlük maskesi altında pazarlayanların gerçek maskesini ortaya dökmeyi sürdüreceğiz.

- 2017-2018 akademik yılı açılışında yükseköğretimde dijital dönüşüm projesinde alınan mesafeden memnunuz. Yükseköğrenim faaliyetlerimiz en baştan planladığımız gibi kesintisiz olarak sürdü.

- Anadolu'nun her ilinde üniversite kurma kararımızın gerisinde, sosyal adalet vardır. Maddi imkansızlıklar veya sosyal ve kültürel kimi sebepler nedeniyle kendi şehirleri dışına çıkamayan gençlerimizi yükseköğrenime kavuşturduk. Her ile bir üniversite projemiz elbette beraberinde bazı tartışmaları da getirdi. Dönemin YÖK Yönetimi dahi, yeni üniversitelere rektör atamamak için engel üzerine engel çıkarmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe fotoğrafının ayaklar altına alınmasına dair soruşturmada istenen ceza belli oldu

Haberler Haberleri