Esed rejimi Ağustos ayında 693 kişiyi tutukladı

Suriye İnsan Hakları Ağı'nın (SNHR) yayımladığı rapora göre Ağustos ayında ülkede Esed rejimi tarafından 36'sı çocuk, 47'si kadın 693 kişi tutuklandı.

Suriye İnsan Hakları Ağı'nın (SNHR) yayımladığı ağustos ayı raporunda, Suriye'de geçen ay Esed rejimi tarafından 36'sı çocuk, 47'si kadın 693 kişinin alıkonulduğu belirtildi.

Ağın raporunda, rejim güçlerinin ağustos ayında 21'i çocuk, 36'sı kadın 456 kişiyi keyfi şekilde tutukladığı bildirilirken, tutuklananların bir kısmının üniversite öğrencileri ve devlet memurlarından oluştuğuna dikkat çekildi.

YPG'nin 9'u çocuk, 8'i kadın 102 kişiyi sebepsiz yere alıkoyduğu ifade edilen raporda, IŞİD'in 3'ü çocuk 32 kişiyi 'örgütün talimatlarına uymadığı veya muhaliflere yakın oldukları için keyfi olarak alıkoyduğu' kaydedildi.

8 ayda 5 bin 422 kişi alıkonuldu

Suriye'deki keyfi tutuklamaların büyük bir kısmının rejim güçlerince yapıldığına dikkat çekilen raporda, bu yılın ocak-ağustos döneminde ülke çapında 5 bin 422 kişinin keyfi tutuklamalara maruz kaldığı belirtildi.

SNHR, geçen ay yayımladığı raporunda, Esed rejiminin alıkoyduğu yüz binlerce kişiden 836'sının öldüğünü kabul ederek ailelerine bildirdiğini duyurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Esed rejimi Eylül ayında 402 kişiyi 'keyfi' tutukladı
Suriye'de Ağustos ayında 198 kişi işkenceyle öldürüldü
Ağır bilanço: Suriye'de bir ayda 800'den fazla sivil öldü

Haberler Haberleri