"Filistin'de Ramazan ayında gerilim artabilir"

Bu yıl Ramazan ayında başta Kudüs olmak üzere Filistin genelinde gerilimin artabileceği belirtiliyor.

Bu yıl Yahudilerin bazı kutsal günleri ve bayramları, Müslümanların Ramazan ayına denk gelecek. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Yahudiler, özellikle Mescid-i Aksa'ya baskınlar gerçekleştirmeyi, burada ayinler ve törenler düzenlemeyi planlıyor.

Ancak Ramazan ayında Mescid-i Aksa'da Müslümanların faaliyetleri, etkinlikleri, ibadetleri ve ziyaretleri artıyor. Ayrıca geceleri teravih namazları kılınıyor.

Bunun yanı sıra Ramazan ayında çok sayıda Müslüman itikafa giriyor ve bunların çoğu, genelde de Kudüs'te ve 1948'de işgal edilmiş bölgede ikamet edenler itikaf için bilhassa Mescid-i Aksa'yı tercih ediyorlar. 

Bu yüzden Yahudilerin Ramazan ayında Mescidi Aksa'ya baskında bulunmalarının Müslümanların tepkilerine yol açacağı, bunun da gerginliklere neden olacağı tahmin ediliyor. 

Bu nedenle İsrail yönetiminin Ramazan'da gerginliklere yol açacak derecede Yahudi gruplara imkan vermesinin tehlikeli gelişmelerin önünü açabileceği konusunda uyarılar yapıldı.

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında bölgede artan gerilim Gazze Şeridi'nde savaşa yol açmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri