Fırat Kalkanı bölgesi El Bab'ta Türkiye destekli isme suikast

Suriye'nin kuzeyindeki Halep iline bağlı El Bab bölgesinde Türkiye'nin desteklediği muhalif isme suikast düzenlendi.

Suriye'nin kuzeyindeki Halep iline bağlı El Bab bölgesinde Türkiye'nin desteklediği muhalif isme suikast düzenlendi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Türkiye'nin desteklediği Beşar Esed rejimi muhalifi oluşumlardan "Ceyş el Vatani" grubuna bağlı halkla ilişkiler ofisi üyesi aracının altına yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybetti.

El Bab'taki Fatima ez-Zehra camisi yakınlarında meydana gelen patlamada Halid es-Seydavi isimli halkla ilişkiler ofisi üyesinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sivil savunma ekipleri tarafından yapılan açıklamada Seydavi'nin patlamanın ardından hastaneye kaldırıldığı ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Halep kırsalındaki El Bab bölgesi geçtiğimiz günlerde de PKK'nın Suriye yapılanması YPG tarafından gerçekleştirildiği belirtilen bir dizi füze saldırısına hedef olmuş, birçok sivil saldırılar sonucu hayatını kaybetmişti.

Halep iline bağlı El Bab bölgesi, Kasım 2016'da Türk Silahlı Kuvvetleri ve desteklenen muhaliflerin operasyonuyla IŞİD'den ele geçirilmişti.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri