Fransa: Hayır, anlaşma ölmedi

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilme kararına ilişkin, "Hayır, anlaşma ölmedi." dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drianİran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 5 daimi üyesi (ABD, Çin, Rusya, İngiltere ve Fransa) ve Almanya arasında 2015'te varılan nükleer anlaşmanın ABD'nin çekilmesiyle ortadan kalkmadığına dikkati çekerek Avrupa ülkelerinin Tahran yönetimiyle gelecek günlerde masaya oturacağını açıkladı.

Le Drian, RTL radyosuna yaptığı açıklamada Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun (UAEA) yaptığı denetimlerde İran'ın anlaşmaya uyduğunun görüldüğünü anımsatarak "Hayır, anlaşma ölmedi." ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bugün öğleden sonra İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile konuyu görüşeceğini belirten Le Drian, Fransa, Almanya ve İngiltere dışişleri bakanlarının pazartesi günü İranlı yetkililerle bir araya geleceğini kaydetti.

Le Drian, "Biz bu anlaşmaya sadık kalmak istiyoruz, İran'ın da anlaşma dahilinde kalmasını sağlamaya çalışacağız." dedi.

Anlaşma sonrası İran ile ticari sözleşmeler imzalayan Fransız şirketlerinin gelecek günlerde bir toplantı yapacağına işaret eden Le Drian, ABD'nin çekilmesiyle uygulanacak yaptırımlarda oluşacak olası zararın önlenmesi için çaba gösterileceğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Erdoğan: Kaybeden Amerika olacaktır
NATO'dan siyasi çözüm çağrısı

Haberler Haberleri