İsrail ablukası ve saldırıları sebebiyle Gazze Şeridi'nde açlık krizi her geçen gün derinleşiyor.
Gazze'de faaliyet gösteren Filistin Sağlık Bakanlığı, bölgedeki açlık krizine ilişkin yeni rakamlar yayınladı.
Bakanlık, 7 Ekim 2023'ten bu yana açlık sebebiyle 81'i çocuk, 32'si yetişkin olmak üzere 113 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.
2023 yılında 4, 2024 yılında 50, bu yıl ise 59 kişi açlıktan can verdi. Açlıktan ölümlerin son aylarda artması ise dikkat çekti. Rapora göre bu yılın başından bu yana açlıktan ölümler şu şekilde:
Şubat: 1
Mart: 1
Nisan: 1
Mayıs: 2
Haziran: 6
Temmuz: 48
Bakanlık verilerine göre şu anda yetersiz beslenme sebebiyle açlıktan ölümün eşiğinde olan 28 bin 677 kişi bulunuyor. 5 yaşın altındaki 260 bin çocuk yetersiz besleniyor.
Söz konusu rakamlar hastanelere ulaşan kişileri yansıtıyor. Evlerinde mahsur kalan ve açlık sebebiyle can veren kişilere dair rakamlar ise bilinmiyor.
Yetersiz beslenme ve açlık, özellikle bebeklerin ve çocukların vücutlarına geri dönülmesi mümkün olmayan zararlar veriyor.
Açlık sebebiyle vücudu zarar gören ve tedavi altına alınan siviller özel bakıma gereksinim duyuyor. İsrail ablukası sebebiyle bu bakım mümkün olmadığı için birçok sivil yaşamını yitiriyor.
Kaynak: Mepa News