Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas'ın yeni Siyasi Büro Başkanı Halil Hayye ve beraberindeki Hamas heyetiyle bir araya geldi.
Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının aktardığı bilgiye göre Fidan, görüşmede Hayye'yi yeni görevinden dolayı tebrik etti.
Hayye, görüşmede İsrail'in Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria'da sürdürdüğü saldırılar hakkında Fidan'a bilgi verdi.
Ayrıca İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yasa dışı yerleşim faaliyetlerini hızlandırdığını ve kutsal mekanlara yönelik saldırıları artırdığını ifade etti.
Hayye, Hamas'ın ateşkes ve barış müzakerelerinde yapıcı rol üstlenmeye devam ettiğini belirterek, Filistinli gruplar arasında uzlaşı sağlanmasına yönelik yürütülen çalışmaları da aktardı.
Fidan ise Türkiye'nin Filistin halkının haklı davasını uluslararası platformlarda desteklemeyi sürdüreceğini söyledi.
Bakan Fidan, Ankara'nın Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria'da yaşananları uluslararası gündemde tutmaya devam edeceğini, Gazze'ye ulaştırılan insani yardımların artırılması ve barış sürecine desteğin sürdürülmesi için çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.
Fidan ayrıca, Hamas'ın Gazze'deki savaşın sona erdirilmesine yönelik müzakerelerde üstlendiği rolü takdir etti.
Hamas, 20 Temmuz tarihinde Halil Hayye'yi hareketin yeni Siyasi Büro Başkanı olarak seçmişti. Hayye, Temmuz 2024'te Tahran'da öldürülen İsmail Heniyye'nin ardından göreve gelen ve daha sonra Refah'ta yaşamını yitiren Yahya Sinvar'ın yerine geçmişti.
Kaynak: Mepa News