Halep düşmek üzere: Savaşçılar ölüm üzere sözleşti

İran ve Rusya'nın desteğindeki Suriye rejim güçleri, kuşatma altındaki Doğu Halep'teki ilerleyişlerine devam ediyor.

Rusya ve İran destekli Suriye rejim ordusu, Doğu Halep'in kritik öneme sahip mahallelerini ele geçirdi. Rejim güçleri son bir ayda başlattıkları geniş kapsamlı operasyonlar sonucu, Halep'in kuşatma altında tutulan bölgesinin yaklaşık yüzde 70'inde hakimiyet kurdu. Şii milis güçlerle desteklenen rejim ordusu, son olarak şehir merkezinde bulunan Halep Kalesi'nin çevresindeki eski şehrin kontrolünü de eline aldı. 

Muhaliflerin, rejimin ilerleyişi karşısında kentin doğusundaki 500 hastanın tahliyesi için beş günlük acil ateşkes çağrısı yaptığı belirtildi. 

Muhalifler, son 24 saatte el değiştiren yerlerle birlikte Halep'te kuşatma altındaki bölgenin önemli bir kısmını kaybetmiş oldu. 

Halep'te bulundukları muhaliflerin "ölene kadar Halep için savaşacaklarını" söyledikleri video görüntüleri de sosyal meydaya paylaşıldı. Ancak paylaşılan görüntülerin muhaliflerin iki ay önceki kuşatmayı kırma operasyonundan olduğu da iddia edildi.

Görüntülerde kuşatma altındaki Halep'te bulunan bir savaşçı, "onurlu bir direniş" göstereceklerini belirterek şu ifadeleri kullanıyor: 

"Allah'a yemin olsun ki, evlerimize ancak şerefli fatihler olarak döneceğiz. Dünyaya sesleniyoruz. Ruslara ve Yahudilere bizden haber verin. Ne kadar zayıfladıksa da geri dönüyoruz." 

Paylaşılan haritada, rejimin başlattığı operasyon öncesi kuşatma altındaki Halep bölgesi sarı çizgilerle gösteriliyor:


[Mavi: Muhalifler, Kırmızı: Suriye rejimi, Rus ve Şii milis güçler, Sarı: PYD/YPG]


Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri