Hindistan'da tarihi caminin yerine Hindu tapınağı inşa edilecek

Hindistan Başbakanı Nerandra Modi tarihi Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek Hindu tapınağının temel atma törenine katılıyor.

Hindistan'da tarihi Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek tapınağın inşasından sorumlu vakıf tarafından yapılan açıklamada, 5 Ağustos'ta düzenlenmesi planlanan temel atma törenine Başbakan Narendra Modi'nin katılacağını belirtti.

Arazi Hindular ve Müslümanlar arasında gerginliğe neden oluyordu

Uttar Pradeş eyaletine bağlı Fezyabad şehri yakınlarında Ayodhya kentinde, Babür İmparatorluğu döneminde inşa edilen Babri Camisi'nin bulunduğu alan, Hindular ile Müslümanlar arasında gerginliğe neden oluyordu.

Müslümanların 16. yüzyılda Hindu Kral Rama adına yapılan tapınağı yıktıklarını ve yerine cami inşa ettiklerini iddia eden Radikal Hindular, bu iddiayı ilk kez 1853'te mahkemeye taşımış, dönemin İngiliz sömürge hakimin tarafından reddedilmişti.

Hindular, 1992'nin Aralık ayında tarihi Babri Camisi'ni yıkmıştı.

Caminin yıkılmasının ardından, ülke çapında başlayan ayaklanmalarda 2 bin civarında kişi hayatını kaybetmişti.

Hindistanlı Müslümanlar, söz konusu alana yeniden bir cami, Hindular ise Kral Rama'nın burada doğduğunu savunarak tapınak inşa edilmesini talep ediyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Hindistan'da tarihi caminin yerine inşa edilecek tapınağın temeli atıldı
Hindistan İçişleri Bakanı koronavirüse yakalandı
Radikal Hindu çeteler 'inek eti taşıdığı' iddiasıyla Müslüman genci linç etti

Haberler Haberleri