HTŞ'den Doğu Guta temalı 'Direnişin Kalesi' videosu

Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı kaynaklar, Doğu Guta'da devam eden çatışmalarla ilgili yeni bir video yayınladı.

Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı kaynaklar, Doğu Guta'da devam eden çatışmalarla ilgili yeni bir video yayınladı.

Muhalif grup tarafından yayınlanan yaklaşık 15 dakikalık videoda, Suriye'nin Doğu Guta bölgesiyle ilgili geçmişi de kapsayan konular anlatılmış.

Yayınlanan videodan bazı satır başları şu şekilde:

"2013 yılının beşinci ayında kapılar Guta beldelerine kapatıldı. Böylece günümüze kadar devam eden kuşatma ölüm, açlık ve acı silsilesinin ilk halkası başlamış oldu. Lakin büyük başarılar, azim sahiplerinin varlığı nispetince gerçekleşir."

"Guta halkı, tarihin kara sayfalarına yazılacak kadar kötü bir durumda hayatına devam ediyor. Düşmanımızın elinde büyük bir maddi güç bulunuyor. Velakin Allah bizimle ve Allah her kimin yanında olursa ona bu yeterlidir.

"Direnişin Kalesi"

"Kuşatmanın başından beri Guta halkı şiddetli savaşlar veriyor ve 'Direnişin Kalesi' olarak isimlendirilmeyi hak ediyor. Guta, Şam cihadının ilk olarak ortaya çıktığı yerdir ve bu mücadelenin zaferlerinin yıldızları, devrimin gökyüzüne asılmıştır. Guta'daki büyük savaşlar neticesinde Cobar, Duma ve Merc Sultan gibi önemli bölge ve şehirler özgürleştirilmiştir."

"Çoğunluğu kadın ve çocukların oluşturduğu 420 binden fazla insan 100 kilometrekareden daha küçük bir bölgede kuşatma altında. Guta'daki Müslümanlar tüm dünyanın gözleri önünde karanlık yıllar yaşadılar. Gutalı çocuklar, rahmet ve şefkatten uzak olarak, savaşın tüm kötülüğünü ve bombardımanların şiddeti ile tanışmış oldu."

"Her 3 bin kişiye 1 doktor düşüyor"

"Taze ekmek almak, çoğu kişi için uzak bir hayal olmaya başladı. Su kıtlığı ve kirliliği günlük bir rutin haline geldi. Tıbbi ekipman eksiklikleri tıbbi müdahaleleri güçleştiriyor. Her üç bin kişi için bir doktor bulunuyor. Çocuk sütü ve destek gıdaları zorunlu bir ihtiyaç halini aldı. Kötü beslenmeden dolayı hastalıklar korkutucu şekilde yayılıyor. İlaç yetersizliğinden her hafta en az bir kişi yaşamını yitiriyor."

"Guta'da kimyasal silahlar kullanılıyor"

"Nusayriler, binlerce Müslümanı açlık ve hastalık silahıyla öldürmekle yetinmiyor günlük olarak üzerlerine bombalarını yağdırıyor. Guta'da toplu katliamlardan bahsetmek istersek kimyasal silahların varlığından konuşabiliriz ki bu silahlar birkaç dakikada yüzlerce kadın ve çocuğun ölümüne sebep olabiliyor. Bu silahlar hali hazırda Guta'da kullanılmakta." 

"Tarım arazileri kullanılamaz hale getirildi"

Halkın tarım için kullandığı arazilerin büyük kısmı rejimin işgali altında ve kalan küçük tarım bölgeleri ise bombalar ile kullanılamaz hale getirtildi. Rejim, bombalama açlık ve kuşatmayı kullanarak sivillerin üzerine baskı kurup onların teslim olmasını istiyor. Bütün bunlara karşılık kuşatma, Guta'yı Nusayrilere mezar eden güçlü insanlar yetiştirdi. Rejim Guta'yı zayıflatmak için yaptığı saldırılarda büyük zayiatlar verdi. Birkaç başarısız saldırı denemesinden sonra rejim hiçbir kazanım elde edemedi.

"Strateji değişikliğine giden Rejim öncekinden daha kirli bir plan yaptı : Guta halkını konferanslar ile aldatmak..."

Muhalif grubun internet sitesinde yayınlanan bu videonun bazı kısımları Mepa News okurları için tercüme edilmiştir.

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

HTŞ'den Doğu Guta temalı 'Direnişin Kalesi-2' videosu
HTŞ, Suriye'nin güneyindeki 'Özel Kuvvetler'in görüntülerini yayınladı
Rejim koalisyonunun Guta'daki saldırılarına destek Deyr ez Zor'dan

Haberler Haberleri