Husiler Suudi Arabistan'ın stratejik enerji hattını vurdu

Husilerin Suudi Arabistan'daki Doğu Batı Ham Petrol Boru Hattı'nı hedef alan saldırılar gerçekleştirdiği bildirildi.

Reuters'ın haberine göre uydu görüntülerinde, Suudi Arabistan'ın başlıca enerji hatlarından biri olan Doğu-Batı Hak Petrol Boru Hattı yakınlarından duman yükseldiği görüldü.

Haber ajansı, Suudi yetkililerin bölgede herhangi bir olaya ilişkin açıklama yapmadığını bildirdi.

Doğu-Batı Boru Hattı, İran savaşı sırasında Suudi Arabistan açısından giderek daha önemli hale gelen bir stratejik varlık niteliğinde.

Hat, devlet petrol şirketi Aramco'nun ham petrolü ülkenin doğu kıyısından batıdaki Kızıldeniz kıyısına taşımasına imkan sağlıyor. Kızıldeniz kıyısına taşınan petrol buradan gemilerle küresel piyasaya arz ediliyor.

Boru hattı, küresel enerji taşımacılığı açısından stratejik bir geçiş noktası olan Hürmüz Boğazı üzerinden ham petrol sevkiyatına alternatif bir güzergah sunuyor.

Hürmüz Boğazı, Şubat ayı sonunda başlayan savaştan bu yana İran tarafından kapalı tutuluyor.

Husilerin boru hattına yönelik saldırılarının ve Babu'l Mendeb Boğazı'nı kapatmasının Suudi Arabistan'ın enerji altyapısını büyük miktarlarda zarara uğrattığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri