İngiliz parlamentosu Brexit konusunda 'kararsız'

İngiltere'de milletvekilleri Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmaya dair sekiz farklı seçeneği oyladı ancak hiçbir seçenek yeterli çoğunluğu sağlayamadı.

İngiltere'de milletvekilleri Avrupa Birliği'nden ayrılmaya dair sekiz farklı seçeneği içeren bir oylamaya katıldı. Milletvekilerinin bir pusulada yer alan seçenekler için 'Evet' ya da 'Hayır' kutularını doldurmasıyla yapılan oylamada Brexit'e dair sekiz farklı senaryonun hiçbiri yeterli çoğunluğu alamadı.

Milletvekillerinin doldurduğu pusulada AB'den anlaşmasız ayrılmak, AB ile gümrük birliğinde kalmak, Brexit'in iptal edilmesi ya da varılacak herhangi bir Brexit anlaşmasının tekrar referanduma götürülmesi gibi seçenekler yer alıyordu.

Milletvekilleri neyi oyladı?

İngiltere'de milletveklerinin doldurduğu pusulada yer alan seçenekler ve bu seçeneklerin milletvekillerinden aldığı destek şu şekilde:

AB'den anlaşmasız ayrılmak (Destek verilmedi)

12 Nisan'da AB'den hiçbir anlaşma olmadan ayrılmak

Evet: 160

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

İngiltere'de May'in Brexit planına bir ret daha: Anlaşmasız Brexit ihtimali daha yüksek
Brexit: İngiltere'de 3 bakan daha istifa etti
İngiliz parlamentosundan hükümete bir Brexit darbesi daha

Haberler Haberleri