Iraklı general IŞİD tarafından öldürüldü

Irak'ın Enbar vilayetinde IŞİD mensuplarının düzenlediği saldırılarda bir tuğgeneralle bir üsteğmen öldü, 2 asker yaralandı.

Bağdat Hükümeti Savunma Bakanlığına bağlı Ortak Operasyon Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkenin batısındaki Enbar'da 'IŞİD' mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için gerçekleştirilen operasyon esnasında saldırıya uğrayan 29’uncu Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmed Lami hayatını kaybetti.

Rudaw'ın aktardığına göre, açıklamada, Hit kentine bağlı Kube ilçesindeki bir kontrol noktasında silahlı saldırıya uğrayan bir üsteğmenin hayatını kaybettiği 2 askerin de yaralandığı belirtildi.

Son bir haftada 2 general öldürüldü

17 Temmuz günü de Bağdat’ın Tarmiye ilçesine bağlı Bin Sina bölgesinde 57’inci Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ali Hamid’e ait aracın da bulunduğu konvoy silahlı bir grubun saldırısına uğramıştı.

Saldırı nedeniyle çıkan çatışmada Tuğgeneral Hamid hayatını kaybetmişti.

Bağdat Hükümeti Başbakanı Mustafa Kazımi, söz konusu saldırının ardından güvenlik güçleri ile istihbarata, Tarmiye saldırısının faillerini yakalamaları emir vermişti.

Son bir yıldır 'IŞİD' üyeleri Kerkük, Selahaddin, Diyala, Anbar ve Bağdat’ın çevresindeki bölgelerde Bağdat hükümeti güvenlik güçleri ile Heşdi Şabi’ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Bağdat yönetimi: Halen ABD'nin yardımına muhtacız
Irak'ta bakanlığa aday gösterilen Türkmen siyasetçi yaşamını yitirdi
Irak'ta IŞİD saldırısı: 3 asker öldürüldü

Haberler Haberleri