İran: Anlaşma olması için ABD aşırı taleplerinden vazgeçmeli

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin müzakerelerdeki taleplerini "aşırı" olarak nitelendirdi.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ile Cenevre'de yapılan görüşmelerin ardından, "bir anlaşmaya varılabilmesi için ABD'nin aşırı taleplerinden vazgeçmesi gerektiğini" söyledi.

Arakçi, Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Bu yolda başarı, karşı taraftan ciddi ve gerçekçi olmasını, her türlü yanlış hesaplamadan ve aşırı taleplerden kaçınmasını gerektiriyor" dedi.

Cuma günü erken saatlerde gerçekleştirilen telefon görüşmesinde Arakçi, İran ile ABD arasındaki müzakerelerde kaydedilen en son ilerlemeler hakkında Mısırlı mevkidaşına bilgi verdi.

Arakçi, Tahran'ın "sorunları çözmek için diplomasiyi kullanma konusundaki bağlılığını" yineledi.

Arakçi, Perşembe gecesi Cenevre'de yapılan üçüncü tur nükleer müzakerelerin ardından "iyi ilerleme kaydedildiğini" ifade etmişti. Arakçi, görüşmelerin nükleer konuların yanı sıra yaptırımlarla ilgili meseleleri de içeren, olası bir anlaşmanın temel unsurlarını ele aldığını belirtmişti.

ABD Başkanı Trump, son konuşmasında diplomatik çözümü tercih ettiğini ancak İran’ın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğini vurgulamıştı.

Müzakerelerin, olası bir askeri seçeneğe başvurulmadan önceki son diplomatik fırsatlardan biri olabileceği değerlendiriliyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri