İran: Fahrizade suikastını engelleyebilirdik

İran Hükümet Sözcüsü Rebii, nükleer bilimci Fahrizade'nin öldürüldüğü suikastı engelleme imkanlarının olduğunu öne sürdü.

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, İran'ın nükleer programının kilit ismi olarak gösterilen, nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin öldürüldüğü suikastı engelleme imkanlarının olduğunu öne sürdü.

İran rejiminin resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Hükümet Sözcüsü Rebii, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında Fahrizade suikastı konusuna değindi.

Fahrizade'nin suikastle öldürülmesinin bölgesel güvenliği bozma girişimlerinden biri olduğunu savunan Rebii, saldırının aynı zamanda İran'ın siyasi stratejilerinin önünü kesmeyi de amaçladığından bahsetti.

Rebii konuşmasında İran'ın savunma sanayi ve nükleer çalışmalardan vazgeçmeyeceğini vurguladı.

Rebii, Fahrizade suikastını engelleyebilirdik dedikten sonra konuya dair şu ifadeleri kullandı: "Terör örgütleri takibimiz altındaydı. Suikastın yeri tahmin edilmişti. Biraz dikkat ve koruma protokollerine uyarak bu suikastı engelleyebilirdik."

İran'ın nükleer programının "babası" olarak gösterilen Muhsin Fahrizade, 27 Kasım Cuma günü Tahran'ın Demavend ilçesine bağlı Abserd yerleşiminde aracına yönelik silahlı saldırı sonunu öldürülmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri