İran: İsrail saldırıları durdurursa biz de durduracağız

İran, onlarca kişinin ölümüne yol açan çatışmalar tırmanırken İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına karşılık olarak İsrail'deki hedeflere gece boyunca füze fırlattı.

Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi Pazar günü Tahran'da düzenlediği basın toplantısında, İran'ın İsrail ile olan çatışmasının, durum zorlamadıkça komşu ülkelere yayılmasını istemediğini belirterek, tepkilerinin meşru müdafaa temelinde olduğunu söyledi.

Arakçi ayrıca Tahran'ın elinde ABD güçlerinin İsrail'in bu hafta İran'a karşı başlattığı yoğun bombardıman kampanyasını desteklediğini gösteren kanıtlar olduğunu ileri sürdü.

Arakçi devlet televizyonunda yayınlanan basın toplantısında yabancı diplomatlara “Amerikan güçlerinin ve bölgedeki Amerikan üslerinin Siyonist rejimin askeri güçlerinin saldırılarına destek verdiğine dair sağlam kanıtlarımız var” dedi.

Arakçi ayrıca, “İran'ın İsrail'e karşı askeri yanıtının meşru müdafaa temelinde olduğunu” ve İsrail'in ülkesine yönelik saldırılarının durması halinde “İran'ın da saldırılarının duracağını” kaydetti.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri