İran: Körfez ülkelerindeki petrol ve gaz tesislerini vuracağız

İran, İsrail'in son saldırısına misilleme olarak Körfez ülkelerindeki petrol ve gaz tesislerini hedef alacaklarını açıkladı.

İran Devrim Muhafızları, Güney Pars gaz sahasındaki İran tesislerine yönelik ABD-İsrail saldırısının ardından, Körfez ülkelerindeki büyük petrol ve gaz tesislerine saldırı düzenleneceği uyarısında bulundu.

İran'ın yarı resmi Tasnim haber ajansının çarşamba günü aktardığına göre Devrim Muhafızları Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'daki bazı tesislerin yakınında bulunan bölge sakinleri için "acil uyarı" yayınladı.

Söz konusu tesisler "meşru hedef" ilan edildi.

Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri, açıklamasında "Amerika ile bağlantılı petrol tesisleri artık Amerikan üsleriyle aynı konumdadır ve tüm gücümüzle ateş altına alınacaktır. Vatandaşları ve çalışanları bu tesislerden uzak durmaları konusunda uyarıyoruz." ifadelerine yer verdi.

İran'ın uyarısının ardından Suudi Arabistan'daki Samref rafinerisi ile Cubeyl Petrokimya Tesisi tahliye edildi.

BAE'deki El Husn gaz sahası ile Katar'daki Museyid Petrokimya Tesisi'nin de tahliye edilmesi bekleniyor.

Öte yandan İran'la Güney Pars gaz sahasını paylaşan Katar, ABD-İsrail saldırılarını kınadı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el Ensari, "İsrail'in, Katar'ın Kuzey Sahası'nın uzantısını oluşturan İran'ın Güney Pars gaz sahasıyla bağlantılı tesisleri hedef alması, bölgede mevcut askeri tırmanış ortamında tehlikeli ve sorumsuz bir adımdır" dedi.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri