Kuveyt makamlarından cuma günü hapılan açıklamada, İran saldırısında Kuveyt'in elektrik üretim ve su arıtma istasyonlarının vurulduğu, tesislerde hasar, yangın ve çok sayıda elektrik üretim ünitesinde kesinti meydana geldiği bildirildi.
Kuveyt Elektrik, Su ve Yenilenebilir Enerji Bakanlığı, itfaiyecilerin yangını kontrol altına aldığını, teknik ekiplerin ise hasarı değerlendirmeye, istasyonu güvence altına almaya ve etkilenen elektrik üretim ünitelerini mümkün olan en kısa sürede yeniden hizmete sokmak için çalışmaya başladığını açıkladı.
Kuveyt'in içme suyu kaynağı için su arıtma tesislerine büyük ölçüde bağımlı olduğu biliniyor.
İran, topraklarına yönelik üst üste 6'ncı gece düzenlenen ABD saldırılarının ardından cuma günü, Ortadoğu'daki ABD tesislerine yeni saldırılar başlattığını duyurmuştu.
Saldırılarda Kuveyt'in yanı sıra Bahreyn, Katar ve Ürdün de hedef alınmıştı.
Öte yandan İran Enerji Bakanlığı, güneydeki enerji altyapısına yönelik ABD saldırılarının ardından elektrik şebekesinin baskı altına girmesi üzerine cuma günü vatandaşlara elektrik kullanımını azaltma çağrısında bulundu.
Bakanlık yaptığı açıklamada, "halihazırda aşırı sıcaklar ve elektrik arz tesislerine yönelik saldırılarla karşı karşıya olan güney vilayetlerinde istikrarlı elektrik arzının sağlanmasına yardımcı olmak için" halka yoğun saatlerde klimaları kapatma çağrısı yaptı.
Kaynak: Mepa News