İran'daki ABD-İsrail saldırılarında son bilanço ne?

İran yönetimi, ABD ve İsrail'in saldırılarında toplam cay kaybının 3 bin 468 olduğunu açıkladı.

İran'da rejime bağlı "Şehitler ve Gaziler Vakfı", cumartesi günü yaptığı açıklamada, ABD ve İsrail'in saldırılarında İran'da 3 bin 400'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

ISNA haber ajansının Vakıf Başkanı Ahmed Musevi'ye dayandırdığı habere göre saldırılarda 3 bin 468 kişi yaşamını yitirdi.

İran Adli Tıp Kurumu Başkanı 12 Nisan'da son bilançoyu açıklamış, savaşta İran'da 3 bin 375 kişinin öldüğü bildirmişti.

ABD merkezli İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı ise 7 Nisan'da, en az 254'ü çocuk olmak üzere 1701 sivil, 1221 askeri personel ve durumu sınıflandırılmamış 714 kişi dahil en az 3 bin 636 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, cumartesi gecesi yaptığı açıklamada, savaşı sona erdirmeye yönelik olarak ABD ile yürütülen müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini ancak tarafların hala anlaşmadan uzak olduğunu söyledi.

Aynı zamanda İran'ın müzakerecilerinden biri olan Kalibaf, devlet televizyonunda yayımlanan konuşmasında, ilerleme kaydedilmesine rağmen bazı temel noktalar üzerinde halen uzlaşılamadığını belirtti.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri