Yerel basında Perşembe günü yer alan haberlere göre, İran'daki hayat pahalılığı protestoları 12. gününe girerken, başkent Tahran yakınlarında çıkan olaylarda bir İran polisi bıçaklanarak öldürüldü.
Fars haber ajansının bildirdiğine göre Tahran'ın batısındaki Melerd kentinde polis memuru olan Şahin Dehgan, “huzursuzluğu kontrol altına almaya çalışırken” bıçaklanarak öldürüldü.
Haberde ayrıca saldırının faillerinin tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
Protestolar 2022'den bu yana ülkedeki en büyük sokak olaylarına kapı aralamış durumda.
Son gerilimler, İran para biriminin Batı ve BM yaptırımları nedeniyle rekor seviyelere gerilemesinin ardından başladı.
Aktivistler, güvenlik güçlerinin protestoları bastırmak için göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek mühimmat kullandığına dair raporlar olduğunu belirtti.
Yarı resmi Fars haber ajansı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, şiddet olaylarında aralarında 250 polis memuru ve 45 Besic üyesinin de bulunduğu yaklaşık 300 İran güvenlik gücü mensubunun yaralandığını bildirmişti.
İran'da protestolarda on birinci gün geride kalırken en az 36 kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor.
Kaynak: Mepa News