İran'ın alıkoyduğu İngiliz petrol tankeri Dubai'ye ulaştı

İki aydan uzun süredir İran tarafından el konulan İngiliz bandıralı Stena Impero isimli petrol gemisinin Dubai'ye ulaştığı aktarıldı.

Reuters haber ajansının haberine göre, uluslararası deniz kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle alıkonulan İngiliz petrol tankeri Stena Impero, bugün Dubai’de Raşid limanına demirledi.

İran Devrim Muhafızları tarafından geçtiğimiz Temmuz ayında el konulan Stena Impero isimli petrol tankeri, dün, İran’ın Bandar Abbas limanından ayrıldı. Cebelitarık’ta İran’a ait bir petrol tankerinin Avrupa yaptırımlarını ihlal ederek Suriye’ye petrol taşıdığı iddiası ile alıkonulmasının ardından İngiliz bandıralı petrol tankerine el konuldu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, İran’ın yasadışı bir şekilde Stena Impero isimli petrol tankerine el koyduğunu belirterek, deniz ticaretini korumak ve uluslararası kurallara uymak için ortakları ile birlikte çalıştıklarını söyledi.

İran hükümeti tarafından geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan açıklamada, Stena Impero isimli petrol tankerinin serbest bırakıldığı duyuruldu. Yetkililer, prosedürlerin tamamlanmasının ardından geminin limandan ayrılacağını aktardı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musavi geçtiğimiz Çarşamba günü yaptığı açıklamada, tankerin serbest bırakılması için izin verildiğini söyledi.

Stena Bulk, İran ile pazarlık yapmadıklarını ve mürettebata veya şirkete yönelik herhangi bir resmi suçlamanın kendilerine ulaşmadığını aktardı.

19 Temmuz’da İran Devrim Muhafızları tarafından el konulan İngiliz bandıralı petrol tankeri, İran’a ait petrol tankerinin Cebelitarık’ta el konulmasının ardından alıkonuldu. Olay, İngiltere ve İran arasında diplomatik krize yol açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

İran alıkoyduğu İngiliz petrol tankerini serbest bıraktı
Körfez'de sular ısınıyor: İran İngiliz petrol tankerine el koydu

Haberler Haberleri