IŞİD'den Mısır'da eş zamanlı saldırılar

IŞİD, Mısır'ın Sina Yarımadası bölgesinde güvenlik güçlerine yönelik koordineli saldırılar düzenlemeye başladı.

IŞİD, Mısır'ın Sina Yarımadası bölgesinde güvenlik güçlerine yönelik koordine saldırılar düzenlemeye başladı.

Suriye ve Irak'ta kontrolü altında tuttuğu toprakların neredeyse tamamını kaybeden IŞİD, Mısır'ın Sina Yarımadası kuzeyinde Sisi rejimi güçlerine karşı etkili saldırılar düzenliyor.

Örgütün son dönemde Ariş kenti çevresinde Mısır ordusu ve polis güçlerine yönelik düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

El yapımı patlayıcı (EYP) saldırıları

Mısır ordu güçlerine yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda genellikle EYP'leri tercih eden IŞİD, askeri güçlerin kullandığı yol güzergahları üzerine yerleştirdiği el yapımı patlayıcıları, araçların geçişi sırasında infilak ettiriyor.

Gerçtiğimiz günlerde Sina Yarımadası kuzeyindeki Ariş kenti batısında Mısır ordusuna ait Humvee tipi askeri aracın geçişi sırasında yola önceden yerleştirilmiş EYP'yi infilak ettiren örgüt, saldırıya ilişkin görüntüleri de sosyal medya ağları üzerinden paylaştı.

IŞİD'e bağlı Amak Ajansı tarafından yayınlanan görüntülerde, askeri aracın geçişi sırasında el yapımı bombaların infilak ettirildiği görüntüler yer alıyor.

Ajans tarafından yayınlanan görüntüler:



Hedef alınan askeri aracın saldırı sonrasına ait görüntülerini de servis eden ajans, aracın içinde ölen Mısır askerlerine ait görüntüleri de detaylarıyla paylaşıyor. 


Öte yandan IŞİD'in Refah kenti kuzeyindeki Bala bölgesinde ordu güçlerine ait bir kontrol noktası yakınında düzenlediği 2 el yapımı paylayıcı (EYP) saldırısında Mısır askerlerinden ölen ve yaralananların olduğu ifade edildi.

İlk EYP saldırısında Cougar tipi askeri aracın hedef alındığı ifade edilirken, askerlere müdahalede bulunmak için bölgeye intikal eden diğer asker ve sağlık ekiplerine yönelik ise ikinci EYP saldırısı düzenlendi.

Keskin nişancı saldırıları

Sina Yarımadası'nda ordu ve polis güçlerine yöneli keskin nişancı saldırıları da gerçekleştiren örgütün, dün Şeyh Zuveyd bölgesi batısında Mısır ordu güçlerine yönelik düzenlediği keskin nişancı saldırısında en az 1 asker öldü.

"3 ayda 47 saldırı gerçekleştirdi"

Öte yandan, IŞİD'e bağlı yayın organları tarafından haftalık olarak servis edilen Al Naba gazetesinde yer alan rakamlara göre örgüt, Mısır'ın Sina Yarımadası bölgesinde geçtiğimiz 3 ayda 47 saldırı düzenledi.

186 kişi öldü veya yaralandı

Al Naba'de yer alan rakamlara göre, IŞİD'in Sina Yarımadası'nda geçtiğimi 3 ay içinde düzenlediği saldırılarda Mısır güvenlik güçlerinden 186 kişi öldü veya yaralandı.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri