İskoçya'da bıçaklı saldırı: 1 ölü 6 yaralı

İskoç Polisi dün Glasgow şehrinde meydana gelen bıçaklı saldırı olayında bir polis memuru da dahil olmak üzere altı kişiyi yaralayan şüphelinin silahla vurularak öldürüldüğünü duyurdu.

İskoçya'nın Glasgow kentinde bir otelde bıçaklı saldırının ardından bir erkek şüpheli polis tarafından vurularak öldürüldü.

Biri polis olmak üzere altı kişinin yaralandığı ve hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.

Polis, olayın terör bağlantılı değerlendirilmediğini açıkladı.

Daha önceki haberlerde polis kaynaklarına dayandırılarak bıçaklı saldırıda "üç kişinin öldüğü" bilgisi verilmişti. Ancak sadece şüphelinin öldürüldüğü sanılıyor.

Saldırının gerçekleştiği West George Caddesi'ndeki Park Inn otelinde sığınmacıların kaldığı bildirildi. İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesi, Park Inn'in Glasgow'da koronavirüs salgını boyunca sığınmacıların tutulduğu birkaç otelden biri olduğunu yazdı.

Yapılan açıklamada durumun "kontrol altında olduğu", saldırı sonrası aranan birisi olmadığı, herhangi bir tehdidin bulunmadığı belirtildi.

Geçen hafta İngiltere'nin Reading kentinde bir parkta düzenlenen bıçaklı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmişti. Polis olayın bir "terör saldırısı" olduğunu açıklamıştı.

Gözaltına alınan şüphelinin 25 yaşındaki Libyalı mülteci Khairi Saadallah olduğu duyurulmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

İngiltere'de bıçaklı saldırı: Çok sayıda yaralı var

Haberler Haberleri