İspanya ve İtalya, Sumud Filosu'na destek için savaş gemisi gönderecek

İspanya ve İtalya yönetimi, Küresel Sumud Filosu'na destek amacıyla savaş gemileri gönderme kararı aldı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Gazze'ye yardım götürmek üzere yola çıkan ve uluslararası sularda insansız hava araçlarının saldırılarına uğrayan Küresel Sumud Filosu'nu korumak üzere ülkesinin donanmasının İtalya'ya katılarak savaş gemileri göndereceğini söyledi.

Çarşamba günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu New York'ta gazetecilere konuşan Sanchez, uluslararası hukuka saygı gösterilmesi gerektiğini ve yardım misyonuna katılan 45 ülkenin vatandaşlarının Akdeniz'de zarar görmeden seyretmeye hakları olduğunu belirtti.

Sanchez şu ifadeleri kullandı:

"İspanya hükümeti uluslararası hukuka uyulmasını ve vatandaşlarının Akdeniz'de güvenli koşullar altında seyretme hakkına saygı gösterilmesini talep etmektedir. Filoya yardımcı olmak ve bir kurtarma operasyonu gerçekleştirmek için gerekli olması halinde yarın Cartagena'dan gerekli tüm kaynaklara sahip bir donanma gemisi göndereceğiz."

Çarşamba gecesi aktivistler filoya yönelik saldırılar gerçekleştirildiğini belirtti.

Gemideki yolcular, birden fazla teknenin alçaktan uçan insansız hava araçları tarafından hedef alındığını, bunların teknelerin üzerine ve yakınına patlayıcı cihazlar ve diğer tanımlanamayan nesneler attığını ifade etti.

Gemiler arası telsiz iletişimine de müdahale edildiği kaydedildi.

İnsansız hava aracı saldırısı haberinin ortaya çıkmasının ardından İtalyan donanması, Savunma Bakanı Guido Crosetto'nun gece boyunca yapılan saldırıları kınamasının ardından filoya yönelik herhangi bir kurtarma operasyonuna yardımcı olmak üzere bir fırkateyn göndereceğini açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri