İsrail Gazze'de ateşkesin başlangıcından bu yana 342 sivili katletti

İsrail ordusu, ateşkesin başladığı tarihten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 342 sivili öldürdü.

İsrail, ateşkesin yürürlüğe girdiği 10 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına devam ediyor.

Saldırılar şimdiye dek çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlı olmak üzere 342 sivilin ölümüne yol açtı.

Gazze Hükümet Medya Ofisi, saldırılarda en az 875 Filistinlinin de yaralandığını açıkladı.

Ofisten yapılan açıklamada, "Bu, işgalin anlaşmayı baltalama ve Gazze Şeridi'nde güvenlik ve istikrarı tehdit eden kanlı bir realite oluşturma konusundaki kararlılığını teyit ediyor" denildi.

İsrail saldırıları arasında sivilleri, evleri, yerleşim bölgelerini ve yerinden edilmiş insanların çadırlarını hedef alan 142 ateş açma olayı yer aldı.

Ayrıca saldırılarda en az 100 ev ve sivil bina yıkıldı.

Hükümet Medya Ofisi, "Bu sistematik suç, Cenevre Sözleşmelerinin ağır bir ihlalini teşkil ederek yıkımı genişletmeyi ve halkı toplu olarak cezalandırmayı amaçlamaktadır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri