İsrail ile Ürdün Ramazan'da Mescid-i Aksa'da uzun süre kalmayı yasakladı

İsrail ile Ürdün arasında gerçekleştirilen Akabe Zirvesi'nde Mescid-i Aksa'ya ilişkin tartışmalı bir karar alındığı bildirildi.

Ramazan ayında İsrail işgali altındaki Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa ve çevresinde de gerilim yaşanıyor.

Arabi21'in aktardığı habere göre İsrail ile Ürdün, bir süre mnce gerçekleştirilen Akabe Zirvesi'nde Mescid-i Aksa'ya dair tartışmalı bir karara vardı.

Bu kapsamda Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa içerisinde uzun süre vakit geçirmenin yasaklanmasına karar verildiği ifade edildi.

Son günlerde İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'da uzun vakit geçiren Filistinli Müslümanları zorla dışarı çıkardığı göze çarpıyordu.

Filistinliler özellikle Ramazan ayında Mescid-i Aksa'da itikafa giriyor ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı avlularda nöbet tutuyor.

İsrail ile Ürdün'ün kararının bu uygulamaları engellemeyi hedeflediği düşünülüyor.

Ürdün, İsrail ile yaptığı anlaşmalar uyarınca Mescid-i Aksa'nın idaresini elinde bulunduruyor. Mescid-i Aksa, Ürdün hükümetine bağlı "Kudüs Vakfı" tarafından idare ediliyor. Bu kapsamda Ürdün, Mescid-i Aksa'ya ilişkin alınan kararlarda söz sahibi kabul ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

İsrail Ürdünlü milletvekilini gözaltına aldı

Haberler Haberleri